sobota, 10 marca 2012

Pasztet z boczniaków

Skoro można zrobić pasztet z pieczarek ( osobiście nie zrobiłam jeszcze ) , postanowiłam dokonać próby z boczniakami. Posiadałam tylko  0,5 kg boczniaków , porcja wyszła zatem niewielka....








Pasztet  z  boczniaków :

1/2  kg boczniaków
1 sucha bułka
2 jajka
1  cebulka
2 łyżki  koperku
sól, pieprz czarny i ziołowy


Boczniaki wypłukać, pogotować  chwilę ok. 10 min. Przemielić , dodać jajka , bułkę namoczoną w wodzie, koperek , przyprawy. Wymieszać dokładnie , wyłożyć do krótkiej aluminiowej foremki. Piec ok 20 min. w temp 150 st. Raczej nadaje się do rozsmarowania na chlebie.

Na świeżym chlebku smakował pysznie.....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz